Panakota z granatnim jabolkom

Panakoto lahko preprosto pripravite s pomočjo Dolcele.

  • 30 min
Panakota z granatnim jabolkom

Sestavine

  • 400 ml mleka
  • 1 zavitek Panna Cotte Dolcela
  • 2 granatni jabolki
  • 2 žlici sladkorja

Priprava

  1. V vrelo mleko dodajte prašek za kremo in med mešanjem z metlico kuhajte 1 minuto. Kremo vlijte v navlažene modelčke in ohladite.
  2. Eno granatno jabolko mečkajte z rokami, da popusti membrana znotraj jabolka. Na enem mestu preluknjajte lupino in iztisnite sok.
  3. Soku dodajte sladkor in kuhajte, da dobite omako. Drugemu granatnemu jabolku odstranite semena.

Porcija: Ohlajeno panakoto prelijte z ohlajeno omako in posujte s semeni granatnega jabolka.

Nasvet: Omako kuhajte tako dolgo, da se omaka zmanjša za polovico.