Puranja rulada z mlinci
- Recept po coolinarika.com -Če želite za praznike uživati v posebnem vzdušju, pripravite tradicionalno puranje meso z mlinci na moderen način. Sadje in šampinjoni bodo poskrbeli za pravo kulinarično doživetje.
Priprava
Puranje prsi prekrijte s folijo ali z vrečko za zamrzovanje in potolcite s kladivom za meso (vrečka bo preprečila poškodbe na mesu med tolčenjem). Zrezek posujte s poprom in žlico Vegete. Po njem razporedite mlince, ki ste jih predhodno poparili z vročo vodo in odcedili. Mlince prelijte s stopljenim maslom, po sredini razporedite suhe slive in na rezine narezano olupljeno jabolko ter zvijte v rulado. Položite jo v ognjevarno posodo. Obložite jo s tankimi rezinami pancete. Okrog rulade razporedite na četrtine narezano čebulo, na koščke narezano jabolko, grozdne jagode in šampinjone. Prilijte olje in vino. Model postavite v pečico in pecite približno 40 minut pri 200 °C. Preostale mlince poparite in prelijte z dobljeno omako. Pečeno rulado malo ohladite, narežite na rezine, prelijte s preostalo omako in postrezite s sadjem, šampinjoni ter z mlinci.
Porcija: Allow the turkey to cool a little before slicing the roll. Sprinkle some baking juice on each slice before serving on a bed of mlinci pasta, baked fruit and mushrooms.
Nasvet: Puranje prsi so moderna različica pure z mlinci, vendar se med peko izsušijo, zato bo maslo, s katerim ste prelili mlince, poskrbelo za sočnost. Namesto grozdja lahko uporabite 100 g rozin ali suhih fig.