Sončen užitek Sredozemlja

Testenine in sredozemski dodatki so tradicionalna kombinacija, okusne sardine v tej jedi pa so zagotovilo za odlično večerjo ob morju.

  • 25 min
Sončen užitek Sredozemlja

Sestavine

  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 2 žlici olivnega olja
  • Nasekljana bazilika
  • 400 g testenin (peresniki)
  • 1 pločevinka sardin v rastlinskem olju Eva (115 g)
  • 1 žlička Vegete mediteran
  • 1 žlica Vegete pekoča paprika mix
  • 80 g zelenih oliv brez koščic
  • 1 žlica kaper
  • 200 ml pasiranega paradižnika Podravka
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih
  • 3 stroki česna
  • 100 g čebule

Priprava

  1. Na segretem olivnem olju prepražite nasekljano čebulo, da se zmehča.
  2. Dodajte stisnjen česen, paradižnik v koščkih, pretlačen paradižnik, obe vrsti Vegete, odcejene in splaknjene kapre ter na rezine narezane olive.
  3. Omako dušite približno 10 minut, nato dodajte na koščke narezane sardine. Po potrebi solite, poprajte, posujte s peteršiljem in prelijte preko kuhanih testenin. Na koncu jed posujte z nasekljano baziliko.

Porcija: Serve poured over cooked pasta and sprinkle with chopped basil.

Nasvet: Kot prilogo k omaki lahko ponudite tudi kuhan riž.