Polnjena paprika nadevana s kvinojo

Če želite poskusiti polnjene paprike brez mesa, uporabite kvinojo, "superžitarico", ki je zelo bogata z beljakovinami. Novost je tudi pečenje nadevanih paprik v pečici z dodatkom mocarele in bazilike. Pravo vizualno in okusno doživetje.

  • 80 min
Polnjena paprika nadevana s kvinojo

Sestavine

  • 140 g kvinoje
  • 300 ml vode
  • 6 srednjih paprik za polnjenje (okrog 500 g)
  • 2 žlici masla
  • 60 g čebule
  • 500 g šampinjonov
  • 1 pelati Podravka (400 g)
  • 2 stisnjena stroka česna
  • 2 žlički Vegeta Natur
  • malo čilija v prahu
  • 2 žlički cherryja (višnjevega likerja)
  • sol
  • poper
  • 300 ml Passate Podravka
  • 1 žlička sladkorja
  • 200 g mocarele
  • 1 žlica sveže narezane bazilike

Priprava

  1. Kvinojo prelijte z vodo in ko zavre, kuhajte 15 minut.
  2. Paprike izdolbite, odstranite jim semena in jih kuhajte v vreli, osoljeni vodi 10 minut. Paprike vzemite iz vode in jih ohladite v hladni vodi.
  3. Na segretem maslu popecite sesekljano čebulo, dodajte na lističe narezane šampinjone in pražite, dokler voda ne izpari.
  4. Pelate odcedite in narežite na kocke, tekočino pa prihranite.
  5. Šampinjonom dodajte stisnjen česen, 1 žličko Vegete Natur, čili v prahu, na kocke narezane pelate in cherry ter na kratko popražite. Dodajte kuhano kvinojo in pomešajte. Po potrebi solite in poprajte.
  6. Passato zmešajte s tekočino od pelatov, z 1 žličko Vegete Natur in s sladkorjem. Zlijte v ognjevarno posodo. Paprike napolnite s pripravljenim nadevom in jih naložite po paradižnikovi omaki. Če je kaj nadeva ostalo, ga dajte zraven k paprikam.
  7. Pecite v pečici na 180°C 30 minut. Preko paprik razporedite mocarelo, narezano na rezine in pecite še 5 minut.

Porcija: Posujte s sveže narezano baziliko in postrezite.

Nasvet: Paradižnikova omaka ne sme biti zelo gosta, zato jo po potrebi lahko razredčite z vodo, lahko pa jo dodatno obogatite z 1 žlico olivnega olja.