Džem iz višenj in malin

V sezoni rdečega sadja vsekakor pripravite tudi džem iz višenj, maline pa mu bodo dale posebno aromo in teksturo. Postrezite ga s palačinkami, okusnimi sladkimi pecivi ali kot dodatek najljubšemu sladoledu.

  • 60 min
Džem iz višenj in malin

Sestavine

  • 400 g malin
  • 400 g sladkorja
  • 2–3 žlice češnjevega žganja (kirsch)
  • 1 Želin Dolcela 2:1 (25 g)
  • 1 kg višenj

Priprava

  1. Višnje operite, odstranite peclje in izkoščičite.
  2. Vsebino vrečke Želin dobro zmešajte z 2 žlicama sladkorja in vse dodajte sadju. Med mešanjem vse skupaj segrevajte, dokler ne zavre.
  3. Med nenehnim mešanjem postopoma dodajte preostali sladkor in pustite, da ponovno zavre.
  4. Dodajte češnjevo žganje in kuhajte še 3 minute.
  5. Z vročim džemom napolnite čiste, segrete steklene kozarce in jih takoj zaprite.

Porcija: Postrezite s sladkim pecivom ali palačinkami.

Nasvet: Če želite homogeno mešanico, očiščeno sadje rahlo zmeljite s paličnim mešalnikom.