Čokoladni šarkelj
- Recept po coolinarika.com -Zaradi nepremagljive oblike, ki jo dolguje posebnemu modelu, zelo preproste priprave in posebnega okusa zavzema čokoladni šarkelj posebno mesto v kulinariki. Namesto klasičnega šarklja pripravite čokoladnega in ga dodatno okrasite s čokoladnim prelivom.
Priprava
- Za arkelj
Maslo stopite, odstranite z ognja, vmešajte sladkor in mleko, na koncu dodajte mešanico moke, kakava ter pecilnega praška. Potem vmešajte jajca in zmes vlijte v namaščen ter pomokan model za šarkelj. Postavite v pečico in pecite 40–45 minut na 180 °C.
Za preliv
Maslo zavrite, odstranite z ognja, dodajte nalomljeno čokolado in mešajte, da se stopi. S prelivom prelijte ohlajeni kolač.
Porcija: Kolač pustite, da se ohladi, nato ga narežite in postrezite.
Nasvet: Zmesi je dovolj za srednje velik model za šarkelj.