Choko Couture
- Recept po coolinarika.com -Svečano velikonočno kosilo dopolnite s čokoladno torto, katere priprava bo preprostejša z čokoladno parfe kremo.
Priprava
- Za biskvit
Moko zmešajte z Gussnelom, s kakavom in pecilnim praškom. Z mešalnikom penasto vmešajte jajca in sladkor. Dodajte stopljeno maslo, rum sladkor in moko. Zmes previdno premešajte in vlijte v namaščen ter pomokan model za torto (Ø 24 cm). Pecite v pečici na 180 °C približno 30–35 minut.
Za kremo
V hladno mleko dodajte vsebino vrečke parfe kreme, sladko smetano in Lino lado nougat. Mešajte z mešalnikom, da dobite kremo. Razporedite jo po ohlajenem biskvitu, okrog katerega ste namestili obod, in postavite za nekaj ur v hladilnik.
Za okrasitev
Stopite maslo, dodajte čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Nato s prelivom prelijte torto. Ko se preliv strdi, torto okrasite s čokoladnimi jajčki in stepeno sladko smetano.
Porcija: Torto okrasite s čokoladnimi jajčki in sladko smetano.
Nasvet: Torto boste lažje rezali, če boste nož potopili v toplo vodo.