Cartoccio iz morskega psa

Ko omenimo cartoccio se ljubitelji italijanske hrane že oblizujejo. Cartoccio iz morskega psa pomeni, da so zrezki morskega psa na kratko prekuhani, dodana jim je zelenjava in marinada, obloženi so s papirjem ali folijo in spečeni.

  • 60 min
Cartoccio iz morskega psa

Sestavine

  • 4 zrezke morskega psa (600 g)
  • 500 ml mleka
  • sol
  • poper
  • 150 g korenja
  • 80 g stebel zelene
  • 150 g zelenega stročjega fižola
  • 4 fileje inčuna
  • 4 rezine limone
  • 3 stroke česna

Za marinado

  • 20 g masla
  • 100 ml belega vina
  • 100 ml vode
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1 žlička Vegete Mediteran
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • 4 manjše liste lovorja

Priprava

  1. Zrezke morskega psa pustite v mleku 24 ur, da bodo izgubili grenkobo.
  2. Zrezke posušite s papirnato brisačo, posolite in popoprajte.
  3. Za marinado v manjši posodi stopite maslo, dodajte vino, vodo, oljčno olje, Vegeto mediteran, rožmarin in lovor ter vse na kratko prekuhajte.
  4. Pripravite 4 kose pek papirja premera 40×40 cm. Na vsak kos papirja položite pripravljen zrezek morskega psa. Po njemu enakomerno zložite očiščeno in po želji narezano zelenjavo, fileje inčuna, rezino limone, sesekljani česen in žlico do dve pripravljene marinade.
  5. Prepognite stranice pek papira in na koncih pričvrstite.
  6. Dajte v pekač in pecite v pečici segreti na 200°C približno 30 minut.

Porcija: Zrezke postrezite s sezonsko solato.

Nasvet: Za pečenje zrezkov lahko namesto pek papirja uporabite tudi aluminijasto folijo.