Piščančji paprikaš s cmočki
- Recept po coolinarika.com -Piščančji paprikaš je jed, ki je prisotna na mizah mnogih družin. Ta recept z domačimi cmočki se vam bo gotovo priljubil.
Priprava
Na segretem olju prepražite sesekljano čebulo, dodajte na kose narezanega piščanca in dušite okoli 15 minut. Dodajte Vegeta sladko papriko mix, zalijte s približno enim litrom vode in kuhajte še približno 20 minut. Stepenim jajcem dodajte moko, olje in sol. Zmes pustite stati 10 minut. Z malo žličko oblikujte cmočke in jih spuščajte v piščančji paprikaš. Vse skupaj kuhajte še približno 10 minut. Paprikaš potresite s peteršiljem in postrezite.
Porcija: Paprikaš pospite peršinom i poslužite.
Nasvet: Namesto cmočkov lahko uporabite tudi testenine ali kocke krompirja.