Ribji paprikaš

Kolikor je kuharjev, toliko je tudi načinov priprave, a najbolj pomembne sestavine so kakovostne ribe in sladka paprika. Priporočamo šarana in Vegeta sladko papriko mix.

  • 60 min
Ribji paprikaš

Sestavine

  • 350 g paradižnikovih pelatov Podravka
  • 800 g očiščenega krapa
  • 1 žlica ostre moke
  • 100 ml belega vina
  • 2 žlici olja
  • 1 chilli paprika
  • 200 g čebule
  • 1 žlica Vegeta sladke paprike mix

Priprava

  1. Na olju prepražite sesekljano čebulo, dodajte paradižnikove pelate ter 100 ml vode in dušite 15 minut.
  2. Nato dodajte Vegeta sladko papriko mix, chilli papriko, 700 ml vode in juho zavrite.
  3. Dodajte na zrezke narezanega krapa in kuhajte na zmernem ognju približno 20 minut.
  4. Pred koncem kuhanja dodajte vino in v vodi razpuščeno moko.
  5. Paprikaš kuhajte še 5 minut.

Porcija: Ribji paprikaš postrezite s širokimi rezanci.

Nasvet: Ribji paprikaš lahko pripravite tudi z drugimi vrstami rečnih rib.