Romesco z zelenjavo

  • 30 min
Romesco z zelenjavo

Sestavine

  • 250 g rikote
  • 1 šopek belušev
  • 1 šopek mlade čebule
  • 4 korenčki
  • 1 bučka
  • 50 ml olivnega olja
  • nekaj vejic svežega timijana
  • sol
  • črni poper Maestro

Za omako romesco

  • 85 g parmezana
  • 90 g lešnikov
  • 30 g pistacij
  • 300 g pečenih paprik
  • 50 ml olivnega olja
  • 40 ml balzamičnega kisa
  • 4 stroki česna
  • 1 žlička dimljene rdeče paprike Maestro
  • sol
  • črni poper Maestro

Priprava

  1. Zelenjavo očistite, beluše in mlado čebulo narežite na večje kose, korenček na palčke, bučko pa na rezine.
  2. Vso zelenjavo dajte v posodo za peko, prelijte z olivnim oljem, posolite in popoprajte. Približno 25 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C.
  3. Očiščene paprike malo odcedite in jih dajte v električni sekljalnik.
  4. Dodajte nariban parmezan, lešnike, pistacije, olivno olje, balzamični kis, česen, dimljeno papriko, sol in poper. Vse skupaj dobro zmešajte, da dobite omako.
  5. Pečeno zelenjavo postrezite z omako romesco in natrgano rikoto.
  6. Okrasite s timijanom, prepraženimi lešniki, pistacijami in po želji pokapajte z olivnim oljem.

Porcija: Takoj postrezite.

Nasvet: Če želite skrajšati in pospešiti čas priprave, uporabite pečene paprike Podravka, ki jih pred uporabo dobro odcedite.