Priprava
Zelenjavo očistite, beluše in mlado čebulo narežite na večje kose, korenček na palčke, bučko pa na rezine. Vso zelenjavo dajte v posodo za peko, prelijte z olivnim oljem, posolite in popoprajte. Približno 25 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C. Očiščene paprike malo odcedite in jih dajte v električni sekljalnik. Dodajte nariban parmezan, lešnike, pistacije, olivno olje, balzamični kis, česen, dimljeno papriko, sol in poper. Vse skupaj dobro zmešajte, da dobite omako. Pečeno zelenjavo postrezite z omako romesco in natrgano rikoto. Okrasite s timijanom, prepraženimi lešniki, pistacijami in po želji pokapajte z olivnim oljem.
Porcija: Takoj postrezite.
Nasvet: Če želite skrajšati in pospešiti čas priprave, uporabite pečene paprike Podravka, ki jih pred uporabo dobro odcedite.