Palamida na gradeli

Morje pomeni sveže ribe, ribe z vonjem po morju. Naj bodo narezane na debele zrezke ali cele, ribe so dobre samo, če so sočne, pečene do kosti in ne razpadajo.

  • 30 min
Palamida na gradeli

Sestavine

  • 150 ml oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • poper
  • lovorov list
  • Vegeta
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 kg palamide ali tune

Za postrežbo

  • limona
  • peteršilj

Priprava

  1. Očiščeno ribo osušite in narežite na enake zrezke. Položite jih v posodo in prelijte z mešanico 100 ml olja, zdrobljenega česna, popra, lovorovega lista in Vegete.
  2. Ribo pustite stati 2 uri, nato jo počasi pecite na gradeli z ene in druge strani približno 15 minut.
  3. Med pečenjem ribo mažite z vejico rožmarina, namočeno v olje.

Porcija: Pečeno ribo položite na krožnik, okrasite z limono in peteršiljem. Ob njej bo prijala solata iz pečenih jajčevcev in bučk, začinjena s poprom, tankimi rezinami česna, kisom in oljčnim oljem.

Nasvet: Palamido pecite s kostmi, če se odločite za tuno, pa le-to pecite brez kosti.