Palamida na gradeli
- Recept po coolinarika.com -Morje pomeni sveže ribe, ribe z vonjem po morju. Naj bodo narezane na debele zrezke ali cele, ribe so dobre samo, če so sočne, pečene do kosti in ne razpadajo.
Priprava
Očiščeno ribo osušite in narežite na enake zrezke. Položite jih v posodo in prelijte z mešanico 100 ml olja, zdrobljenega česna, popra, lovorovega lista in Vegete. Ribo pustite stati 2 uri, nato jo počasi pecite na gradeli z ene in druge strani približno 15 minut. Med pečenjem ribo mažite z vejico rožmarina, namočeno v olje.
Porcija: Pečeno ribo položite na krožnik, okrasite z limono in peteršiljem. Ob njej bo prijala solata iz pečenih jajčevcev in bučk, začinjena s poprom, tankimi rezinami česna, kisom in oljčnim oljem.
Nasvet: Palamido pecite s kostmi, če se odločite za tuno, pa le-to pecite brez kosti.