Ocvrt krompirček (pomfrit)
- Recept po coolinarika.com -Da bi običajnemu ocvrtemu krompirčku spremenili dobro poznani okus, vam predlagamo, da ga med pripravo obogatite z Vegeto. Na ta način pražen krompirček postrezite kot prilogo ali kot topli prigrizek z raznimi omakami.
Priprava
Olupljen krompir narežite na rezine, debele približno 1 cm. Krompirjeve rezine narežite na podolgovate palčke, široke od 0, 5 do 1 cm. Beljake rahlo stepite z vilico, dodajte Vegeto in poper ter s to mešanico prelijte pripravljeni krompir. Dobro premešajte, nato pa posujte z moko. Krompir pecite v večji količini olja, dokler ne postane zlatorumene barve. Ocvrt krompir vsujte na vpojni papir in ponudite z relišem (relishem), kečapom ipd.
Porcija: Drain French fries on paper towels and serve with relish, ketchup or other condiments.
Nasvet: Navaden ocvrt krompirček je zelo okusen, če ga še toplega posujete z Vegeto. Če želite posebej okusen in hrustljav krompirček, surov krompir pomešajte z zmesjo beljakov, popra, Vegete ter malo moke in ga cvrite kot običajno.