Kaneloni s špinačo in sirom
- Recept po coolinarika.com -Ljubiteljev kanelonov je na pretek in vse bo navdušila novica, da lahko odslej kanelone, polnjene s špinačo in sirom, pripravijo tudi doma. Z omako s paradižnikom in šampinjoni pa boste to jed pretvorili v popolno doživetje italijanske kuhinje.
Priprava
Na segretem maslu popražite sesekljano čebulo, potresite z Vegeto, dodajte očiščeno in oprano špinačo ter pražite, da špinača uveni. Na koncu vmešajte ricotto .V ognjevarno posodo vlijte paradižnikovo omako s šampinjoni ter vanjo potopite kanelone, ki ste jih napolnili s pripravljenim nadevom, prekrijte jih z narezano mozzarello in potresite z naribanim parmezanom.Pecite v pečici, segreti na 200°C približno 40 minut.
Porcija: Kanelone lahko postrežete z zeleno solato.
Nasvet: Za pripravo kanelonov s špinačo lahko uporabite tudi zmrznjeno špinačo. Tako boste kanelone še lažje in hitreje pripravili.