Kaneloni s špinačo in sirom

Ljubiteljev kanelonov je na pretek in vse bo navdušila novica, da lahko odslej kanelone, polnjene s špinačo in sirom, pripravijo tudi doma. Z omako s paradižnikom in šampinjoni pa boste to jed pretvorili v popolno doživetje italijanske kuhinje.

  • 60 min
Kaneloni s špinačo in sirom

Sestavine

  • 2 steklenki Paradižnikove omake s šampinjoni Podravka (350 g)
  • 500 g špinače
  • 100 g čebule
  • 50 g masla
  • 1 žlička Vegete
  • 300 g sira ricotta
  • 200 g mozzarelle
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • 200 g kanelonov

Priprava

  1. Na segretem maslu popražite sesekljano čebulo, potresite z Vegeto, dodajte očiščeno in oprano špinačo ter pražite, da špinača uveni. Na koncu vmešajte ricotto.
  2. V ognjevarno posodo vlijte paradižnikovo omako s šampinjoni ter vanjo potopite kanelone, ki ste jih napolnili s pripravljenim nadevom, prekrijte jih z narezano mozzarello in potresite z naribanim parmezanom.
  3. Pecite v pečici, segreti na 200°C približno 40 minut.

Porcija: Kanelone lahko postrežete z zeleno solato.

Nasvet: Za pripravo kanelonov s špinačo lahko uporabite tudi zmrznjeno špinačo. Tako boste kanelone še lažje in hitreje pripravili.