Dolcelin preliv za torte lahko pripravite z vodo, vendar je okus bogatejši in boljši, če uporabite sadni sok (v tem primeru bo tudi obarvan).
Poleg sladkorja, ki je neposredni vir energije, vsebuje naravna sredstva za zgostitev, kot sta karuba guma in karagenan, ki je netopna prehranska vlaknina. Idealen je v kombinaciji s sadjem, s katerim navadno torto spremenite v sladko mojstrovino.
Povzetek...
Priprava z vodo ali s sadnim sokom • Idealen v kombinaciji s sadjem
Priprava
Vsebino vrečke zmešajte s 40 g (2 žlicama) sladkorja in 3 žlicami hladne vode, ki ste jo odvzeli od 2,5 dl vode. Preostalo vodo zavrite, odstavite z ognja, prilijte pripravljeno zmes in med mešanjem segrevajte, da zavre. Preliv hladite 1 minuto in z njim prelijte s sadjem... prikaži več Vsebino vrečke zmešajte s 40 g (2 žlicama) sladkorja in 3 žlicami hladne vode, ki ste jo odvzeli od 2,5 dl vode. Preostalo vodo zavrite, odstavite z ognja, prilijte pripravljeno zmes in med mešanjem segrevajte, da zavre. Preliv hladite 1 minuto in z njim prelijte s sadjem prekrito torto. Po 30 minutah hlajenja lahko torto razrežete. Namesto vode lahko uporabite sadni sok.
- Shranjevanje: Na suhem in hladnem mestu.
- Rok trajanja: 24 mesecev
- Embalaža: 13 g
Sestavine
Sladkor, sredstvo za zgostitev (karagenan, karuba guma), regulator kislosti (kalijev tartarat).
Glejte podobne izdelke
- BLAGOVNA-ZNAMKA
- Dolcela
- TIP IZDELKA
- Sladice
- Pripomočki za pripravo sladic
- OBROK
- Večerja
- Kosilo
- Malica
- STOPNJA PRIPRAVE
- Pol pripravljeno
- OKUS
- Sladko
- GLAVNE SESTAVINE
- Ostalo
- DRUGE ZNAČILNOSTI
- Primerno za vegetarijance