Instant želatina

Instant želatina

Želatina za brezskrbno pripravo

Priprava instantne želatine je preprosta, brez namakanja, saj jo samo umešate v kremo. 

Vsebuje jedilno želatino – visokovreden prehranski izdelek z 82–84 % beljakovin. Z Dolcelino instantno želatino priprava krem še nikoli ni bila hitrejša in lažja.    

Povzetek...

Preprosta priprava (brez namakanja) • Instant želatino samo dodate v kremo

Priprava

PRIPRAVA ŽELEJA – Zavitek zadostuje za 400 ml tekočine. Sok po želji vlijte v posodo za mešanje. Postopoma dodajte želatino in mešajte z mešalnikom do želene trdote (1–2 minuti). Vlijte v kozarčke ali dokončajte po receptu in postavite za najmanj 4 ure v hladilnik. PRIPRAVA... prikaži več PRIPRAVA ŽELEJA – Zavitek zadostuje za 400 ml tekočine. Sok po želji vlijte v posodo za mešanje. Postopoma dodajte želatino in mešajte z mešalnikom do želene trdote (1–2 minuti). Vlijte v kozarčke ali dokončajte po receptu in postavite za najmanj 4 ure v hladilnik. PRIPRAVA KREME S SMETANO– Zavitek zadostuje za 450–500 ml sladke smetane. Sladko smetano mešajte z mešalnikom 1–2 minuti in med mešanjem dodajte želatino. Mešajte še eno minuto. Nato po želji dodajte žlico sladkorja v prahu. Kremo vlijte na biskvitno podlago, v kozarčke ali skodelice. Kremo dokončajte po navodilu ali po želji dodajte sadje. Postavite za 3–4 ure v hladilnik. PRIPRAVA JOGURTOVE KREME – Zavitek zadostuje za 400 ml jogurtove kreme. 250 ml sladke smetane mešajte z električnim mešalnikom 1 minuto. Med mešanjem dodajte 150 ml jogurta, nato pa postopoma še želatino. Mešajte še eno minuto. Nato dodajte 2 žlički sladkorja v prahu. Kremo dokončajte po receptu ali po želji s sadjem. Pripravljeno sladico postavite za 3–4 ure v hladilnik. PRIPRAVA KREME S SKUTO – Zavitek zadostuje za 500 ml kreme. Sladko smetano (250 ml) mešajte z mešalnikom približno eno minuto. Med mešanjem dodajte 250 g skute in žličko naribane limonine lupinice ter postopoma dodajte želatino. Mešajte še 1–2 minuti, nato oddajte 1–2 žlički sladkorja v prahu. Kremo dokončajte po receptu ali po želji dodajte sadje. Pripravljeno sladico postavite za približno 4 ure v hladilnik.

  • Shranjevanje: Na suhem in hladnem mestu.
  • Rok trajanja: Najmanj 12 mesecev.
  • Embalaža: 20 g

Sestavine

dekstroza, jedilna želatina

Glejte podobne izdelke

nalaganje izdelkov