Priprava instantne želatine je preprosta, brez namakanja, saj jo samo umešate v kremo.
Vsebuje jedilno želatino – visokovreden prehranski izdelek z 82–84 % beljakovin. Z Dolcelino instantno želatino priprava krem še nikoli ni bila hitrejša in lažja.
Povzetek...
Preprosta priprava (brez namakanja) • Instant želatino samo dodate v kremo
Priprava
PRIPRAVA ŽELEJA – Zavitek zadostuje za 400 ml tekočine. Sok po želji vlijte v posodo za mešanje. Postopoma dodajte želatino in mešajte z mešalnikom do želene trdote (1–2 minuti). Vlijte v kozarčke ali dokončajte po receptu in postavite za najmanj 4 ure v hladilnik. PRIPRAVA... prikaži več PRIPRAVA ŽELEJA – Zavitek zadostuje za 400 ml tekočine. Sok po želji vlijte v posodo za mešanje. Postopoma dodajte želatino in mešajte z mešalnikom do želene trdote (1–2 minuti). Vlijte v kozarčke ali dokončajte po receptu in postavite za najmanj 4 ure v hladilnik. PRIPRAVA KREME S SMETANO– Zavitek zadostuje za 450–500 ml sladke smetane. Sladko smetano mešajte z mešalnikom 1–2 minuti in med mešanjem dodajte želatino. Mešajte še eno minuto. Nato po želji dodajte žlico sladkorja v prahu. Kremo vlijte na biskvitno podlago, v kozarčke ali skodelice. Kremo dokončajte po navodilu ali po želji dodajte sadje. Postavite za 3–4 ure v hladilnik. PRIPRAVA JOGURTOVE KREME – Zavitek zadostuje za 400 ml jogurtove kreme. 250 ml sladke smetane mešajte z električnim mešalnikom 1 minuto. Med mešanjem dodajte 150 ml jogurta, nato pa postopoma še želatino. Mešajte še eno minuto. Nato dodajte 2 žlički sladkorja v prahu. Kremo dokončajte po receptu ali po želji s sadjem. Pripravljeno sladico postavite za 3–4 ure v hladilnik. PRIPRAVA KREME S SKUTO – Zavitek zadostuje za 500 ml kreme. Sladko smetano (250 ml) mešajte z mešalnikom približno eno minuto. Med mešanjem dodajte 250 g skute in žličko naribane limonine lupinice ter postopoma dodajte želatino. Mešajte še 1–2 minuti, nato oddajte 1–2 žlički sladkorja v prahu. Kremo dokončajte po receptu ali po želji dodajte sadje. Pripravljeno sladico postavite za približno 4 ure v hladilnik.
- Shranjevanje: Na suhem in hladnem mestu.
- Rok trajanja: Najmanj 12 mesecev.
- Embalaža: 20 g
Sestavine
dekstroza, jedilna želatina
Glejte podobne izdelke
- BLAGOVNA-ZNAMKA
- Dolcela
- Pripomočki za peko
- TIP IZDELKA
- Pripomočki za pripravo sladic
- Sladice
- OBROK
- Večerja
- Kosilo
- Malica
- STOPNJA PRIPRAVE
- Instant
- OKUS
- Sladko
- GLAVNE SESTAVINE
- Ostalo