Nadaljuj na podravka.si

Moja najljubša juha!
Juhe!

izvedi, kako lahko nekaj žlic juhe ustvari nepozabno doživetje.

Kako? Preprosto izberi svojo najljubšo juho in odkrij svoje občutke.


Romantičen sončni zahod na strehi zgradbe? Sliši se kot idealna priložnost, da mu poveš, kaj čutiš. Kako boš to naredila?

  • S poželjivim pogledom.
  • Z govorico telesa.
  • Z vrhunskim okusom.

Predlagamo, da zaupaš tretji možnosti.

Osvoji ga z nepremagljivim okusom Podravkine gobove kremne juhe. Jurčki, šampinjoni in nekaj kapljic oljčnega olja bodo spodbudili njegove brbončice in pričarali občutek prave zaljubljenosti, pa ne samo v juho, ampak tudi v osebo, ki jo je pripravila. Ko ga enkrat ogreješ s takšno juho, se njegova čustva do tebe ne bodo nikoli ohladila.

Pripravi juho. Ustvari doživetje.

Vsi imamo skrivne užitke in sladke grehe. To so tisti trenutki, ki jih imaš samo zase in ko si izpolniš vse skrite želje. Nakupuješ s prijateljicami, pripraviš si penečo kopel, prebereš odlično knjigo ... A pri strastnem hedonistu je na prvem mestu vedno dobra hrana. Podravkina bučna juha s sončničnimi semeni je prava hrana za dušo, ob kateri se boš takoj počutila kot kraljica (jeseni). Poleg tega jo lahko pripraviš na sto načinov, kaj dodaš, jo začiniš, sekljaš, mešaš ... na koncu je vedno taka, da bi si polizal vse prste! Mogoče kar cel lonec, saj se je takemu užitku težko upreti!

Pripravi juho. Ustvari doživetje.

Prvi vtis je zelo pomemben. Premisli – koliko priložnosti imaš za prvi vtis? Tako je. Zato je ta trenutek tako pomemben. Ob različnih priložnostih boš uporabila vse, da očaraš tistega, do katerega nekaj čutiš (vrhunska pirueta na baletnem podiju je povsem legitimen način). Da boš naredila res poseben prvi vtis, poleg prepričljive koreografije uporabi tudi Podravkino juho iz špargljev z drobnjakom. Konec koncev talent prihaja od znotraj. Zato preprosto poslušaj sebe in navdušenje je zagotovljeno. To je najboljši recept za uspeh!

Pripravi juho. Ustvari doživetje.

Nedjelja, dva sata. Obiteljski ručak kod njezinih, prepun stol. Po čemu ćeš pamtiti ovaj događaj?

  • Po tajnom receptu njene mame
  • Buketu cvijeća koju si donio
  • Skrivenim pogledima između žlica juhe

Vjerojatno po svemu navedenom, ali ovo potonje odnosi pobjedu. Dok svi uživaju u juhi, ti si uhvatio pogled svoje drage i još jednom potvrdio – sada ste bliži nego ikad. Jer znaš da si se s nekim potpuno zbližio kad se bez verbalne komunikacije, s pomoću jednog znakovitog pogleda, možete složiti da je ova juha vjerojatno najbolja koju ste ikad jeli. Nije ni čudo – svježa rajčica i kremasta mozzarella nikada nisu bile ovako sljubljene!

Pripravi juho. Ustvari doživetje.

Predstavljajmo si, da je bil današnji dan takšen, da ga preprosto moramo končati s popolnim sproščanjem. V takšni situaciji smo z močmi že skoraj pri koncu in časa, ki ga nameravamo posvetiti doseganju popolne sprostitve, imamo zelo malo. Udoben naslanjač, topla odeja, daljinec in nekaj okusnega za okrepčilo, ki smo ga tako potrebni. Hitro? Okusno? Krepčilno? Na ta tri vprašanja obstaja samo en odgovor, in sicer Podravkina kremna juha iz brokolija in cvetače. Bogastvo zelenjave, izbrane začimbe in dodatek aromatičnega drobnjaka bodo tvoj naslanjač v trenutku spremenili v masažni stol. Sprosti se in uživaj!

Pripravi juho. Ustvari doživetje.

Opazuješ jo že več tednov. Pripravljaš taktiko, snuješ strategijo, načrtuješ napad. A kako boš osvojil njeno srce?

  • S hitrim avtom.
  • Z izvirno večerjo.
  • Z natreniranimi mišicami.

Pravi moški ve, da gre ljubezen skozi želodec. Vsaka punca sanja o superjunaku, ki jo bo rešil in zaradi katerega ji bodo vilice padle na tla. Ali še bolje, žlica! Bodi vznemirljiv kot nova kombinacija Podravkine koprivne juhe s sirom in ne boš se opekel. Mlade koprive s sirom – odlična juha!

Pripravi juho. Ustvari doživetje.

K dišečim jurčkom in šampinjonom dodajte nekaj kapljic najboljšega oljčnega olja in dobili boste kombinacijo brez primere.

Poleg obilice gob in oljčnega olja so v juhi tudi zelena, krompir ter čebula, za bolj zelenjaven okus pa so dodani še paradižnik in aromatične začimbe.

Juha ne vsebuje barvil, arom ali ojačevalcev okusa – čaka vas kremasta popolnost naravno okusnih sestavin.

Ni vam treba več čakati na jesen, da bi uživali v najokusnejših plodovih – ta odlična juha je na voljo v vseh letnih časih.

Posebna je zaradi nepremagljive kremaste teksture in okusa po zreli buči, ki ju dopolnjujejo hrustljava sončnična semena ter izbrane začimbe.

Brez umetnih arom in ojačevalcev okusa vse leto zagotavlja kulinarične užitke.

Ko se bo iz kuhinje začel širiti nepremagljivi vonj te slastne juhe, se bodo takoj prebudila vsa vaša čutila.

Fina kremasta juha polnega okusa je obogatena s koščki belih in zelenih špargljev, kolobarčki drobnjaka ter naravnimi začimbami, brez umetnih ojačevalcev okusa in barvil.

Odkrijte, kaj se skriva za njenim prefinjenim vonjem – v vsaki žlici juhe vas čakajo pravi užitki.

Bez komplikacija i bez mnogo utrošenog vremena, Podravka krem juha od rajčice s mozzarellom vodi vas do rajskog užitka u svakom svom bogatom zalogaju.

Stvorena bez pojačivača okusa i bez umjetnih bojila, donosi prirodno neodoljivu kombinaciju aroma u kojoj sa slašću mogu uživati čak i vegetarijanci.

Neke odluke uistinu nisu teške - odaberite najlakši put do juhe od rajčice bez greške!

Naravnemu okusu teh dveh sorodnih povrtnin se je težko upreti, predvsem zato, ker veste, da juha ne vsebuje umetnih ojačevalcev okusa, barvil in arom.

Svoj polni okus dolguje bogastvu zelenjave, skrbno izbranim začimbam in dodatku aromatičnega drobnjaka.

Juha je gotova v nekaj minutah, rezultat pa je dvojni kulinarični užitek, in sicer zaokrožen okus in zanimiv videz.

Spoznajte koprivo v povsem novi luči! Podravkina koprivna kremna juha s sirom vam bo odkrila najnežnejšo stran te znane rastline.

Slastna jušna kombinacija vas bo navdušila s svojim polnim okusom, vaše brbončice pa bo razvajala brez ojačevalcev okusa, barvil in arom. Primerna je tudi za vegetarijance.

Izjemno kremasta, bogata in nežna – veliko je razlogov, zakaj jo boste vzljubili!

Aromatična gobova juha

Sestavine za 4 osebe

1 vrečka Gobove kremne juhe z oljčnim oljem Podravka
50 g mletih indijskih oreščkov
1–2 žlici limoninega soka
1 žlica nasekljanega suhega čilija

Priprava

  1. Vsebino vrečke raztopite v 800 ml hladne vode.
  2. Dodajte mlete indijske oreščke in limonin sok ter mešajte z metlico, da juha zavre.
  3. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 5 minut.

Postrežba

Juho posujte z nasekljanim suhim čilijem.

Nasvet

Namesto indijskih oreščkov lahko uporabite lešnike.

Eksotična bučna juha

Sestavine za 3 osebe

1 vrečka Bučne kremne juhe s sončničnimi semeni Podravka
2 žlici limetinega soka
1 žlička karija v prahu
50 g olupljenih bučnih semen
1 žlica nasekljanega koriandra

Priprava

  1. Vsebino vrečke vsujte v 750 ml hladne vode.
  2. Mešajte z metlico, da juha zavre, nato dodajte limetin sok.
  3. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 5 minut.

Postrežba

Juho posujte s karijem, praženimi bučnimi semeni in nasekljanim koriandrom.

Nasvet

Če ste pravi ljubitelj orientalske kuhinje, za popoln užitek dodajte malo cimeta v prahu.

Kremna enolončnica iz špargljev

Sestavine za 4 osebe

1 vrečka Kremne juhe iz zelenih in belih špargljev Podravka
200 g korenja
steblo zelene (60 g)
2 šparglja
2 žlici oljčnega olja
2 mladi čebuli

Priprava

  1. Na oljčnem olju na hitro popecite na kocke narezano korenje. Dodajte na koščke narezane šparglje in mlado čebulo ter na rezine narezano steblo zelene.
  2. Prilijte 500 ml tople vode in kuhajte približno 10 minut, da se zelenjava zmehča.
  3. Vsebino vrečke kremne juhe raztopite v 500 ml hladne vode in vlijte k zelenjavi.
  4. Ko juha zavre, jo med stalnim mešanjem na zmernem ognju kuhajte 5 minut.

Postrežba

Postrezite toplo.

Nasvet

Namesto korenja, zelene in šparglje lahko dodate zelenjavo po želji.

Krem juha od rajčica s kozicama

Sastojci za 3-4 osobe

1 Krem juha od rajčica s mozzarellom
150 g očišćenih repova kozica (ili gambera)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Prstohvat Chillija u prahu Podravka
Svježi bosiljak za ukrašavanje

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 750 ml mlake vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije.
  2. Umiješajte kozice, chilli i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju dodajte maslinovo ulje.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu nasjeckanim bosiljkom.

Savjet

Umjesto kozica možete dodati filete bijele ribe narezane na komade.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Juha iz brokolija s pršutom

Sestavine za 4 osebe

1 vrečka Kremne juhe iz brokolija in cvetače Podravka
600 ml vode
100 ml smetane za kuhanje
50 ml suhega belega vina
50 g pršuta
1 žlica oljčnega olja

Priprava

  1. Na oljčnem olju na hitro popecite na trakove narezan pršut. Prilijte 600 ml vode, v kateri ste raztopili vsebino vrečke kremne juhe iz brokolija in cvetače.
  2. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 8 minut.
  3. Nato dodajte mleko in vino ter med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti. Preden postrežete, dodajte smetano.

Postrežba

Toplo juho postrezite s kockami kruha.

Nasvet

Namesto smetane za kuhanje lahko uporabite mleko.

Svinjska ribica s koprivno omako

Sestavine za 4 osebe

600 g svinjske ribice
Sol
Črni mleti poper Podravka
Ščepec posušenega timijana Podravka
3 žlice olja
500 g kuhane zelenjave (krompir, korenje, stročji fižol ...)

Omaka

1 vrečka Koprivne kremne juhe s sirom Podravka
100 ml smetane za kuhanje
40 g maskarponeja

Priprava

  1. Svinjski ribici odstranite odvečno kožico in maščobo. Narežite jo na približno 2 cm debele zrezke in razprite. Meso solite, poprajte, posujte s timijanom in dajte na stran. Zelenjavo skuhajte v slani vodi in odcedite.
  2. Vsebino vrečke vsujte v 450 ml mlačne vode in mešajte z metlico, da omaka zavre. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 8 minut. Na koncu dodajte smetano in sir, premešajte ter zavrite.
  3. Zrezke v ponvi na segretem olju popecite z obeh strani.

Postrežba

Pečeno meso postrezite s koprivno omako in kuhano zelenjavo.

Nasvet

Namesto zelenjave lahko postrežete njoke ali pire krompir.

Infozona

Največji organizem na Zemlji je goba Armillaria v Oregonu, ki prekriva 9 kvadratnih kilometrov.
Največji pridelovalec gob je Kitajska.
Gobe so živilo z znamenitim petim okusom, imenovanim umami.
V svetu vegetarijancev so gobe meso.



Imate radi gobe, vendar jih niste nikoli nabirali?

Tradicionalne gobarske lokacije so na Pokljuki, Jelovici in Rogli, na Pohorju in v gozdovih Goričkega v Prekmurju.

  • Šampinjoni ali travniški kukmaki rastejo na polju, kjer se pasejo krave.
  • Jurčki rastejo pod listavci ali na obrobju bukovega gozda in v iglastih gozdovih.
  • Smrčke ali mavrahe najdemo pod jesenom ali ob potokih, na močvirnatem terenu.
  • Lisičke rastejo v iglastih gozdovih vzdolž gozdnih poti, poraslih s travo, tudi v bukovih gozdovih.
  • Dežnikarice poiščite ob gozdovih in na gozdnih travnikih.
  • Užitne sirovke rastejo v iglastih gozdovih pod borovci.

Infozona

Na svetu obstaja 800 vrst buč in večina je jedilnih.
V Guinnessovo knjigo rekordov je uvrščena najtežja bučna pita, ki je tehtala 916 kg.



Preprosto uživaj v bučni juhi!

Branje je lahko užitek, navdihnjen z bučami.

Predstavljamo vam nekaj knjig, v katerih lahko srečamo te kraljice jeseni:

  • Pepelka (Jacob in Wilhelm Grimm)
  • Legenda o Speči dolini (Washington Irving)
  • Calvin in Hobs (Bill Watterson)
  • Gejša (Arthur Golden)
  • Mosses from an Old Manse (Nathaniel Hawthorne)
  • Vesele Windsorčanke (William Shakespeare)


izzivi divjine z špargljevnom kremno juho!

Balet vas pusti brez besed.

Trnuljčico ali Labodje jezero gledamo z navdušenjem. Plesni gibi Mihaila Barišnikova so čarobni. Talenti so povsod okrog nas. Vsak je poseben in vzbuja občudovanje, predvsem ker gre za dobrobit človeštva. Nekateri nas mogoče ne bi navdušili na odru, a jih občudujemo zaradi drugih dosežkov:

  • Nikola Tesla
  • Albert Einstein
  • Leonardo da Vinci
  • Terence Tao
  • Stephen Hawking




Poleg koprivne kremne juhe imamo za vas tudi presenečenje.

Pripravite si juho in se udobno namestite, saj smo vam pripravili seznam filmov z najbolj nepričakovanimi obrati.

  • Psiho (1960)
  • Planet opic (1968)
  • Šesti čut (1999)
  • Memento (2000)
  • Osumljenih pet (1995)




Osjeti bliskost uz krem juhu od rajčice i mozzarelle!

Ponekad naizgled nespojive stvari mogu biti toliko dobre da ih ne možemo prestati gledati, slušati, jesti...

Kao i ovu juhu. Postoje bliskosti koje je teško objasniti, ali su urnebesno zabavne, baš kao i ovi YouTube mashupovi:



Sprosti se ob kremni juhi iz brokolija in cvetače!

Pripravite juho, vključite predvajalnik in se udobno namestite.

Sprostite se ob pesmih, ki bodo na vas delovale kot masaža:

K dišečim jurčkom in šampinjonom dodajte nekaj kapljic najboljšega oljčnega olja in dobili boste kombinacijo brez primere.

Poleg obilice gob in oljčnega olja so v juhi tudi zelena, krompir ter čebula, za bolj zelenjaven okus pa so dodani še paradižnik in aromatične začimbe.

Juha ne vsebuje barvil, arom ali ojačevalcev okusa – čaka vas kremasta popolnost naravno okusnih sestavin.

Ni vam treba več čakati na jesen, da bi uživali v najokusnejših plodovih – ta odlična juha je na voljo v vseh letnih časih.

Posebna je zaradi nepremagljive kremaste teksture in okusa po zreli buči, ki ju dopolnjujejo hrustljava sončnična semena ter izbrane začimbe.

Brez umetnih arom in ojačevalcev okusa vse leto zagotavlja kulinarične užitke.

Ko se bo iz kuhinje začel širiti nepremagljivi vonj te slastne juhe, se bodo takoj prebudila vsa vaša čutila.

Fina kremasta juha polnega okusa je obogatena s koščki belih in zelenih špargljev, kolobarčki drobnjaka ter naravnimi začimbami, brez umetnih ojačevalcev okusa in barvil.

Odkrijte, kaj se skriva za njenim prefinjenim vonjem – v vsaki žlici juhe vas čakajo pravi užitki.

Bez komplikacija i bez mnogo utrošenog vremena, Podravka krem juha od rajčice s mozzarellom vodi vas do rajskog užitka u svakom svom bogatom zalogaju.

Stvorena bez pojačivača okusa i bez umjetnih bojila, donosi prirodno neodoljivu kombinaciju aroma u kojoj sa slašću mogu uživati čak i vegetarijanci.

Neke odluke uistinu nisu teške - odaberite najlakši put do juhe od rajčice bez greške!

Naravnemu okusu teh dveh sorodnih povrtnin se je težko upreti, predvsem zato, ker veste, da juha ne vsebuje umetnih ojačevalcev okusa, barvil in arom.

Svoj polni okus dolguje bogastvu zelenjave, skrbno izbranim začimbam in dodatku aromatičnega drobnjaka.

Juha je gotova v nekaj minutah, rezultat pa je dvojni kulinarični užitek, in sicer zaokrožen okus in zanimiv videz.

Spoznajte koprivo v povsem novi luči! Podravkina koprivna kremna juha s sirom vam bo odkrila najnežnejšo stran te znane rastline.

Slastna jušna kombinacija vas bo navdušila s svojim polnim okusom, vaše brbončice pa bo razvajala brez ojačevalcev okusa, barvil in arom. Primerna je tudi za vegetarijance.

Izjemno kremasta, bogata in nežna – veliko je razlogov, zakaj jo boste vzljubili!

Aromatična gobova juha

Sestavine za 4 osebe

1 vrečka Gobove kremne juhe z oljčnim oljem Podravka
50 g mletih indijskih oreščkov
1–2 žlici limoninega soka
1 žlica nasekljanega suhega čilija

Priprava

  1. Vsebino vrečke raztopite v 800 ml hladne vode.
  2. Dodajte mlete indijske oreščke in limonin sok ter mešajte z metlico, da juha zavre.
  3. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 5 minut.

Postrežba

Juho posujte z nasekljanim suhim čilijem.

Nasvet

Namesto indijskih oreščkov lahko uporabite lešnike.

Eksotična bučna juha

Sestavine za 3 osebe

1 vrečka Bučne kremne juhe s sončničnimi semeni Podravka
2 žlici limetinega soka
1 žlička karija v prahu
50 g olupljenih bučnih semen
1 žlica nasekljanega koriandra

Priprava

  1. Vsebino vrečke vsujte v 750 ml hladne vode.
  2. Mešajte z metlico, da juha zavre, nato dodajte limetin sok.
  3. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 5 minut.

Postrežba

Juho posujte s karijem, praženimi bučnimi semeni in nasekljanim koriandrom.

Nasvet

Če ste pravi ljubitelj orientalske kuhinje, za popoln užitek dodajte malo cimeta v prahu.

Kremna enolončnica iz špargljev

Sestavine za 4 osebe

1 vrečka Kremne juhe iz zelenih in belih špargljev Podravka
200 g korenja
steblo zelene (60 g)
2 šparglja
2 žlici oljčnega olja
2 mladi čebuli

Priprava

  1. Na oljčnem olju na hitro popecite na kocke narezano korenje. Dodajte na koščke narezane šparglje in mlado čebulo ter na rezine narezano steblo zelene.
  2. Prilijte 500 ml tople vode in kuhajte približno 10 minut, da se zelenjava zmehča.
  3. Vsebino vrečke kremne juhe raztopite v 500 ml hladne vode in vlijte k zelenjavi.
  4. Ko juha zavre, jo med stalnim mešanjem na zmernem ognju kuhajte 5 minut.

Postrežba

Postrezite toplo.

Nasvet

Namesto korenja, zelene in šparglje lahko dodate zelenjavo po želji.

Krem juha od rajčica s kozicama

Sastojci za 3-4 osobe

1 Krem juha od rajčica s mozzarellom
150 g očišćenih repova kozica (ili gambera)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Prstohvat Chillija u prahu Podravka
Svježi bosiljak za ukrašavanje

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 750 ml mlake vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije.
  2. Umiješajte kozice, chilli i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju dodajte maslinovo ulje.

Posluživanje

Juhu poslužite posipanu nasjeckanim bosiljkom.

Savjet

Umjesto kozica možete dodati filete bijele ribe narezane na komade.

Ostale recepte potražite na Coolinarika.com

Juha iz brokolija s pršutom

Sestavine za 4 osebe

1 vrečka Kremne juhe iz brokolija in cvetače Podravka
600 ml vode
100 ml smetane za kuhanje
50 ml suhega belega vina
50 g pršuta
1 žlica oljčnega olja

Priprava

  1. Na oljčnem olju na hitro popecite na trakove narezan pršut. Prilijte 600 ml vode, v kateri ste raztopili vsebino vrečke kremne juhe iz brokolija in cvetače.
  2. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 8 minut.
  3. Nato dodajte mleko in vino ter med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti. Preden postrežete, dodajte smetano.

Postrežba

Toplo juho postrezite s kockami kruha.

Nasvet

Namesto smetane za kuhanje lahko uporabite mleko.

Svinjska ribica s koprivno omako

Sestavine za 4 osebe

600 g svinjske ribice
Sol
Črni mleti poper Podravka
Ščepec posušenega timijana Podravka
3 žlice olja
500 g kuhane zelenjave (krompir, korenje, stročji fižol ...)

Omaka

1 vrečka Koprivne kremne juhe s sirom Podravka
100 ml smetane za kuhanje
40 g maskarponeja

Priprava

  1. Svinjski ribici odstranite odvečno kožico in maščobo. Narežite jo na približno 2 cm debele zrezke in razprite. Meso solite, poprajte, posujte s timijanom in dajte na stran. Zelenjavo skuhajte v slani vodi in odcedite.
  2. Vsebino vrečke vsujte v 450 ml mlačne vode in mešajte z metlico, da omaka zavre. Na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhajte 8 minut. Na koncu dodajte smetano in sir, premešajte ter zavrite.
  3. Zrezke v ponvi na segretem olju popecite z obeh strani.

Postrežba

Pečeno meso postrezite s koprivno omako in kuhano zelenjavo.

Nasvet

Namesto zelenjave lahko postrežete njoke ali pire krompir.

Infozona

Največji organizem na Zemlji je goba Armillaria v Oregonu, ki prekriva 9 kvadratnih kilometrov.
Največji pridelovalec gob je Kitajska.
Gobe so živilo z znamenitim petim okusom, imenovanim umami.
V svetu vegetarijancev so gobe meso.



Imate radi gobe, vendar jih niste nikoli nabirali?

Tradicionalne gobarske lokacije so na Pokljuki, Jelovici in Rogli, na Pohorju in v gozdovih Goričkega v Prekmurju.

  • Šampinjoni ali travniški kukmaki rastejo na polju, kjer se pasejo krave.
  • Jurčki rastejo pod listavci ali na obrobju bukovega gozda in v iglastih gozdovih.
  • Smrčke ali mavrahe najdemo pod jesenom ali ob potokih, na močvirnatem terenu.
  • Lisičke rastejo v iglastih gozdovih vzdolž gozdnih poti, poraslih s travo, tudi v bukovih gozdovih.
  • Dežnikarice poiščite ob gozdovih in na gozdnih travnikih.
  • Užitne sirovke rastejo v iglastih gozdovih pod borovci.

Infozona

Na svetu obstaja 800 vrst buč in večina je jedilnih.
V Guinnessovo knjigo rekordov je uvrščena najtežja bučna pita, ki je tehtala 916 kg.



Preprosto uživaj v bučni juhi!

Branje je lahko užitek, navdihnjen z bučami.

Predstavljamo vam nekaj knjig, v katerih lahko srečamo te kraljice jeseni:

  • Pepelka (Jacob in Wilhelm Grimm)
  • Legenda o Speči dolini (Washington Irving)
  • Calvin in Hobs (Bill Watterson)
  • Gejša (Arthur Golden)
  • Mosses from an Old Manse (Nathaniel Hawthorne)
  • Vesele Windsorčanke (William Shakespeare)


izzivi divjine z špargljevnom kremno juho!

Balet vas pusti brez besed.

Trnuljčico ali Labodje jezero gledamo z navdušenjem. Plesni gibi Mihaila Barišnikova so čarobni. Talenti so povsod okrog nas. Vsak je poseben in vzbuja občudovanje, predvsem ker gre za dobrobit človeštva. Nekateri nas mogoče ne bi navdušili na odru, a jih občudujemo zaradi drugih dosežkov:

  • Nikola Tesla
  • Albert Einstein
  • Leonardo da Vinci
  • Terence Tao
  • Stephen Hawking




Poleg koprivne kremne juhe imamo za vas tudi presenečenje.

Pripravite si juho in se udobno namestite, saj smo vam pripravili seznam filmov z najbolj nepričakovanimi obrati.

  • Psiho (1960)
  • Planet opic (1968)
  • Šesti čut (1999)
  • Memento (2000)
  • Osumljenih pet (1995)




Osjeti bliskost uz krem juhu od rajčice i mozzarelle!

Ponekad naizgled nespojive stvari mogu biti toliko dobre da ih ne možemo prestati gledati, slušati, jesti...

Kao i ovu juhu. Postoje bliskosti koje je teško objasniti, ali su urnebesno zabavne, baš kao i ovi YouTube mashupovi:



Sprosti se ob kremni juhi iz brokolija in cvetače!

Pripravite juho, vključite predvajalnik in se udobno namestite.

Sprostite se ob pesmih, ki bodo na vas delovale kot masaža:

Pripravi juho. Ustvari doživetje.